Početna Gradske teme Predsednica Skupštine grada posetila “Zemlju živih”

Predsednica Skupštine grada posetila “Zemlju živih”

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović posetila je danas manastir u Kovilju, u okviru kojeg radi manastirska terapijska zajednica “Zemlja živih”, za osobe koji se leče od bolesti zavisnosti. U okviru posete, predsednica Skupštine grada obišla je manastir, a tom prilikom zajednici je uručen i poklon gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

“Danas je drugi dan Božića, dan kada se tradicionalno obilaze prijatelji i komšije, a smatram da sam među svojim prijateljima, među svojim sugrađanima, kojima želim da uputim reči podrške, ali i divljenja. Podrške, zato što im je ona potrebna kako bi istrajali na svom putu, a divljenje zato što su izabrali pravi put, častan i zdrav”, poručila je Marinković Radomirović.

Ona je prenela pozdrave gradonačelnika Miloša Vučevića i dodala da će Grad Novi Sad, kao i do sada, nastaviti da pomaže i pruža podršku zajednici “Zemlja živih”, pozivajući sve koji su mogućnosti da pomognu to i učine.

“Moja poruka za ljude koji su ovde jeste da ne odustaju, da nastave svoj put i da istraju u tome, da još više duhovno ojačaju, jer je to jedini ispravni put. Ovo je dokaz da pojedinac nije sam, da smo svi tu da pružimo ruku kada je pomoć potrebna i kada je teško. Zahvaljujem se bratstvu manastira Kovilj na čelu sa Vladikom Isihijem i poštovanom svešteniku Branku na svemu što rade u “Zemlji živih”, ali i Milanu Đukiću i svima koji su učestvovali u osnivanju zajednice”, istakla je predsednica novosadske Skupštine.

Episkop mohački Isihije zahvalio se Gradu Novom Sadu na pomoći i podršci koju pruža zajednici “Zemlja živih”.

“Mi se trudimo da jedni drugima projavljujemo ljubav i pomoć i zato se ova zajednica zove po stihu iz psalma. To je zemlja onih koji su ranije bili u velikim iskušenjima. Velika je pomoć gradskih i pokrajinskih struktura, kao i svih ljudi dobre volje koji pomažu mnoge projekte za funkcionisanje zajednice”, kazao je Episkop mohački Isihije.

Jedan od osnivača zajednice “Zemlje živih” Milan Đukić zahvalio se svima koji učestvuju u ovom projektu, “vladici Isihiju, vladikama Irineju i Porfiriju, novosadskom svešteniku ocu Branku, svima koji su otpočetka imali razumevanje za stvaranje zajednice”.

“Zahvaljujem se i onima koji danas operativno vode zajednicu, kao i Gradu Novom Sadu, gradonačelniku Milošu Vučeviću i predsednici Skupštine grada na pomoći i podršci. Zemlja živih postoji 16 godina. Boravak u zajednici je besplatan, zahvaljujući velikom broju dobrotvora i ljudima koji rade u zajednici. To je posao koji nije nimalo lak, koji iziskuje veliki lični napor i odricanje, a rezultati kada pomognete jednom čoveku da izađe na pravi put su veliki i na radost svih nas”, poručio je Đukić.

Kako je objašnjeno, tokom 16 godina rada, kroz terapijsku zajednicu prošlo je skoro četiri hiljade ljudi.

Izvor: RTV
Foto: Skupština Grada Novog Sada