Početna Gradske teme Predstavljanje 10. broja Omladinskih novina

Predstavljanje 10. broja Omladinskih novina

omladinske novine 6

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovali su predstavljanju 10. broja Omladinskih novina koje je osnovala Omladina JAZAS-a Novi Sad. Omladinske novine “Click Click Boom” nastale su 2013. godine kao prve i jedine novine u regionu koje se bave isključivo afirmisanjem mladih, sagledavanjem pozitivnih događaja iz okruženja i sa redakcijom sastavljenom isključivo od mladih ljudi.

Čestitam vam veliki uspeh koji ste ostvarili u prethodne dve godine, a najvažnije je to što je reč o afirmaciji pozitivnih stvari, da ne budemo pretrpani samo senzacionalističkim vestima, kao što je slučaj poslednjih godina. Velika je stvar što imate podršku resornog ministarstva, Grad daje svoj doprinos, a sinergija sa vama mladima donela je dobre rezultate. Treba pričati o svemu dobrom što je urađeno da bi na taj način ohrabrili druge da urade višpe i bolje. Naš zadatak je da stvorimo uslove da mladi ostanu u našoj državi, jer samo na taj način ova zemlja ima budućnost – istakao je gradonačelnik i dodao da je i ovaj projekat segment promocije Novog Sada kao kandidata za Omladinsku prestonicu Evrope, ističući da je veliki uspeh ući u prvih pet u prethodnom izboru, i to najviše zahvaljujući pojedincima i nevladinim organizacijama.

omladinske novine 13

Do sada je u 45 hiljada primeraka Omladinskih novina predstavljeno preko šezdesetoro mladih pojedinaca. U cilju unapređenja rada novina, Omladina JAZAS-a Novi Sad je ove godine, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, pokrenula projekat jačanja kapaciteta Omladinskih novina, a ideja je da se osnuju kao zvaničan medij u APR-u koji posluje po komercijalnim i tržišnim uslovima.

Sistemska briga Grada Novog Sada je pokazatelj da Novi Sad razmišlja o budućnosti, odnosno o tome kako da se poboljša položaj mladih i kako da im se omogući da ispolje svoju inicijativu i kreativnost. Najveći problem je stopa nezaposlenosti mladih, a kroz ovaj projekat zaposliće se 70 mladih ljudi, i izuzetno smo ponosni što smo svi zajedno uradili dobar posao i poslali poruku da mladi mogu da kreiraju budućnost u svojoj lokalnoj zajednici– rekao je Vanja Udovičić.

Na promociji 10. broja Omladinskih novina dodeljene su diplome omladinskim novinarima, a gradonačelniku Milošu Vučeviću, ministru Vanji Udovičiću i članu Gradskog veća za sport i omladinu Predragu Svilaru uručene su zahvalnice za podršku projektu.

Omladina JAZAS-a Novi Sad svakodnevno, svojim aktivnostima, učestvuje i u kreiranju omladinske politike, radi na edukaciji i osnaživanju mladih, a uz redovne aktivnosti i kampanje, pokrenula je i Omladinske novine i omladinski kamp.

Autor: NsHronika.rs