Početna Gradske teme Predstavljen projekat “Mislim i pazim u saobraćaju”

Predstavljen projekat “Mislim i pazim u saobraćaju”

Prezentaciji projekta obuke dece o osnovama bezbednosti u saobraćaju, koji je deo akcije “Novi Sad Grad kulture u saobraćaju”, prisustvovao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić. Akciju organizuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada.

Obuka je namenjena svoj deci osnovnoškolskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda sa teritorije Grada Novog Sada. Obuku će sprovoditi Auto-moto klub “Novi Sad”, a odvijaće se u hali 2 Novosadskog sajma i trajaće do osam nedelja.

– Gradska uprava je organizovala obuke za osobe iznad 65 godina koje su pored dece takođe najugroženija kategorija u saobraćaju, zatim edukaciju mladih vozača motora i skutera u saradnji sa Agencijom sa bezbednost saobraćaja i akciju edukacije dece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola “Mislim i pazim u saobraćaju”. U pitanju je najobimniji projekat do sada, kojim je obuhvaćeno oko 16.000 dece iz 37 novosadskih osnovnih škola – rekao je Aleksandar Kravić.

Direktor Auto-moto kluba “Novi Sad” Miroslav Mihailović je rekao da taj klub postoji više od 60 godina i da je do sada u njemu obučeno na desetine hiljada Novosađana.

– Hala 2 Novosadskog sajma biće poligon za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju. Deca će dolaziti autobusima JGSP “Novi Sad” i tu će na licu mesta biti obučavana kako da se ponašaju u javnom prevozu, a nakon toga u hali će osnovci na specijalno napravljenim raskrsnicama i semaforima biti obučavana kako da bezbedno prelaze ulicu na pešačkom prelazu. Nakon završene obuke sva deca će simbolično dobiti i Đačku saobraćajnu dozvolu – rekao je Miroslav Mihailović.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs