Početna Gradske teme Priprema se renoviranje domova zdravlja na Limanu i Novom naselju

Priprema se renoviranje domova zdravlja na Limanu i Novom naselju

Dom zdravlja “Novi Sad” priprema renoviranje domova zdravlja na Limanu i Novom naselju.

Ova ustanova raspisala je javnu nabavku za usluge izrade projekta za izvođenje radova na adaptaciji objekta. Vrednost nabavke nije predviđena, a kriterijum za dodelu je najniža cena.

Kako se može videti u dokumentaciji, ponuđači će morati da sastave listu poslova koje je neophodno uraditi tokom renoviranja objekata na Limanu i Novom naselju. U to se uključuje i provera da li je potrebno saniranje električnih instalacija, kanalizacione i razvodne mreže, saniranje krova, zamena stolarije, molersko-farbarski radovi, saniranje fasade, provera stanja podzemnih prostorija, kvalitet podnih obloga.

Veći deo objekata na Limanu i Novom naselju biće zatvoreni kada se započne sa radovima na sanaciji. Međutim, početak radova uslovljen je i izgradnjom zgrade Hitne pomoći i preseljenja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na novu lokaciju, ukazao je nedavno član gradskog veća Zoltan Horvat.

– Interes nam je da ta zgrada bude što pre gotova. Radovi napreduju veoma dobro, izlivena je zadnja ploča, završavaju se garaže i sada kreće sređivanje. U toku je priprema javnih nabavki, obezbeđena su novčana sredstva i očekujemo uskoro raspisivanje javne nabavke za opremanje zgrade Hitne pomoći. Čim bude bila gotova, deo Doma zdravlja na Limanu se preseljava u Vršačku ulicu i nakon toga se stvaraju uslovi za početak radova na temeljnoj rekonstrukciji – poručio je Horvat.

Cilj je da se stvore optimalni uslovi za boravak pacijenata i zaposlenih, ali potrebno je obratiti pažnju i na smanjenje potrošne energije. Renoviranje ova dva objekta radi se u okviru projekta unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini.

Rok za podnošenje ponuda je 8. novembar, dok usluga mora biti završena u roku od 60 dana nakon zaključenja ugovora.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay