Početna Gradske teme Predstavljeno nekoliko idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava

Predstavljeno nekoliko idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava

Predstavnici kineske kompanije CRBC predstavili su više idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava. Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v.d. direktora „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

– Sa kineskim partnerima razgovarali smo o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja novog mosta kojem će ime izabrati Novosađani. Užurbano preduzimamo sve radnje kako bismo što pre došli do početka izgradnje. Čeka nas ozbiljan posao oko eksproprijacije i sa bačke i sa sremske strane, a uvereni smo da ćemo dobiti ono što smo i naglasili kineskim partnerima, da to bude most koji će se naći na razglednicama Novog Sada – naglasio je Vučević, najavivši novi sastanak za desetak dana.

Momirović je rekao je da će se graditi još jedan most koji će biti deo Fruškogorskog koridora.

– Ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina, ima šta da vidi, a sve je to postignuto zahvaljujući razvoju koji ova zemlja doživljava poslednjih nekoliko godina – istakao je Momirović.

On je uveren da će već u februaru biti u funkciji brza pruga Beograd – Novi Sad, te da će se razdaljina između dva grada prelaziti za samo pola sata.

Izvor: novisad.com
Foto: Miloš Vučević / Facebook