Početna Gradske teme Predstavljeno nekoliko idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava

Predstavljeno nekoliko idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava

0

Predstavnici kineske kompanije CRBC predstavili su više idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava. Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v.d. direktora „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

– Sa kineskim partnerima razgovarali smo o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja novog mosta kojem će ime izabrati Novosađani. Užurbano preduzimamo sve radnje kako bismo što pre došli do početka izgradnje. Čeka nas ozbiljan posao oko eksproprijacije i sa bačke i sa sremske strane, a uvereni smo da ćemo dobiti ono što smo i naglasili kineskim partnerima, da to bude most koji će se naći na razglednicama Novog Sada – naglasio je Vučević, najavivši novi sastanak za desetak dana.

Momirović je rekao je da će se graditi još jedan most koji će biti deo Fruškogorskog koridora.

– Ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina, ima šta da vidi, a sve je to postignuto zahvaljujući razvoju koji ova zemlja doživljava poslednjih nekoliko godina – istakao je Momirović.

On je uveren da će već u februaru biti u funkciji brza pruga Beograd – Novi Sad, te da će se razdaljina između dva grada prelaziti za samo pola sata.

Izvor: novisad.com
Foto: Miloš Vučević / Facebook