Početna Gradske teme Pridružite se akciji prikupljanja novca za Tamaru Banić

Pridružite se akciji prikupljanja novca za Tamaru Banić

Tamara_Banic

Akcija “Humani ponedeljak” nastaviće se i u ponedeljak, 25. maja na Štrandu, a ovaj put prikupljaće se novac za pomoć 16-godišnjoj Tamari Banić iz Kovilja, koja boluje od cerebralne paralize. Tamara je učenica osmog razreda Specijalne škole “Dr Milan Petrović”. Zbog bolesti koja joj skoro u potpunosti onemogućava kretanje, Tamara se obrazuje kod kuće. Kako bi se pobošljalo njeno kretanje, devojčici je potrebno nabaviti aparat CERAGEM ili omogućiti njegovo iznajmljivanje. Terapije pomenutim aparatom znatno joj ublažavaju bolove prilikom kretanja. Inače, porodica Banić je u veoma teškoj finansijskoj situaciji – otac joj povremeno radi u pekari, dok je majka nezaposlena, saopštilo je Gradsko zelenilo, koje i organizuje akciju.

Pozivaju se svi Novosađani da se 25. maja i svakog narednog ponedeljka do kraja sezone pridruže na gradskoj plaži i dobrovoljnim prilogom, koji će predstavljati i ulaznicu na Štrand tog dana, pomognu lečenje dece obolele od retkih i teških bolesti. Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene pored ulaza na plažu.

Ukoliko se obistine prognoze meteorologa koje predviđaju kišovito vreme 25. maja, akcija za Tamaru biće ponovljena sledećeg ponedeljka, 1. juna.

Foto: 021.rs