Početna Sport Vojvodina sutra protiv Radničkog

Vojvodina sutra protiv Radničkog

0

fk-vojvodina,-karadjordje_660x330

U pravom smislu te reči, turbulentna sezona ostaje iza fudbalera Vojvodine. U nju su Novosađani ušli odlično, u jednom trenutku bili su čak uz rame Partizanu (pred utakmicu 11. kola), jesenas su osvojili rekordnih 29 bodova, a onda je došlo do promena u ekipi i rezultatskog pada.
Uz to, crveno-beli su, kao retko kada, više bodova osvojili na gostovanjima, dok su na “Karađorđu”, pred susret 30. kola s Radničkim 1923, koji je na programu sutra od 17 časova, pretrpeli čak sedam poraza.

O statističkim podacima vezanim za učinak igrača Vojvodine u prvenstvu koje se približilo završetku, pričaćemo već tokom naredne sedmice, ali i iz ovoga što smo izneli, jasno je da će tim koji vodi trener Zlatomir Zagorčić imati veliku obavezu da pobedi Kragujevčane.

Razlog je očigledan, jer fudbaleri novosadskog superligaša, oslabljeni zbog neigranja četvorice omladinskih reprezentativaca Srbije i suspendovanog Sekulića, žele da se uz tri osvojena boda oproste od svojih navijača.

“Imamo dug, zbog loših igara na domaćem terenu, prema svima onima koji navijaju za Vojvodinu. Iako utakmica nema nikakav takmičarski značaj, želimo da zabedležimo pobedu u njoj i svaki od nas, ko god da istrči na teren, biće motivisan i posvećen ostvarenju tog cilja. Nadam se da će i publika doći na tribine u većem broju i da ćemo se u vedrom tonu pozdraviti na kraju sezone u kojoj smo, ipak, ostvarili osnovni cilj, a to je bio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope”, naglasio je levi bek Bojan Nastić, jedan od najstandardnijih prvotimaca.

Zlatomir Zagorčić još uvek nije želeo da se izjasni o tome ko će dobiti priliku da zaigra protiv Radničkog 1923, ali je jasno da će u timu biti dosta promena. U svakom slučaju, pred svima onima koji dobiju šansu, stajaće jasna obaveza da pruže dobru partiju i priželjkivanom pobedom stave tačku na kraj jedne prilično burne sezone.

Ulaz na tribine je besplatan.

U Banjaluku i navijači

Posle duela s Kragujevčanima, u ponedeljak ekspedicija Vojvodine uputiće se u Banjaluku, gde prvi tim i veterani igraju prijateljske susrete s domaćim Borcem. Crveno-beli žele da na taj način pomognu banjalučkom klubu koji se našao u velikim finanasijskim problemima.

Uz igrače, na put će poći i jedan autobus ispunjen navijačima Vojvodine.

Autor: Dnevnik