Početna Gradske teme Pridružite se humanitarnoj akciji “Igračkom do osmeha” za malog Konstantina

Pridružite se humanitarnoj akciji “Igračkom do osmeha” za malog Konstantina

Muzej_igre_6

Udruženje “Novi Sad ima srce” u saradnji sa “Baby Exit-om” ovog vikenda organizuje humanitarnu akciju “Igračkom do osmeha”, sa ciljem da se pomogne šestogodišnjem Konstantinu Jankoviću iz Novog Sada, koji boluje od cerebralne paralize.
Akcija će se sprovesti na ovogodišnjem “Baby Exit-u”, koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi 23. i 24. maja, oba dana od 16 do 19 časova.
Jovica Vukša iz “Novi Sad ima srce” za 021.rs otkriva da je ovo nastavak prošlogodišnje saradnje sa “Baby Exit-om”, kada su akcijom “SMS za sve” pomagali žrtvama majskih poplava. “”Baby Exit” znači da će biti puno dece, pa sam razmišljao kako može da se iskoristti taj potencijal. Onda mi se rodila ideja da skupimo polovne igračke koje ćemo onda izložiti tokom trajanja festivala na jednom velikom stolu, kako bi deca mogla lakše da izaberu. Igračke ćemo zatim prodavati, a cena će biti proizvoljna, dakle koliko god su roditelji spremni da daju ili kako procene vrednost igračke”, objasnio je on.
Vukša ističe da su se u ovoj akciji udružile mnoge organizacije i institucije. Veliku pomoć pružilo je udruženje “Relay” koje je ponudilo stolove, stolice, ljudstvo. Tu su i vrtići “Lane”, “Švrća”, “Vendi” i “Novosađanče” gde će se igračke organizovano sakupljati i predavati udruženju. Takođe, veliku pomoć pružaju i “Radosno detinjstvo” i Osnovna škola “Vasa Stajić”, gde se takođe sakupljaju igračke. Pored toga, i radnici “Čistoće” su donirali igračke, kao i Evangelistička zajednica u Novom Sadu, pa čak i pojedine privatne zubarske ordinacije.
Igračke će se sakupljati do petka, ili u udruženju “Novi Sad ima srce” ili u udruženju “Relay”, a mogu se doneti i na lice mesta, odnosno na sam “Baby Exit”.
Pored ove akcije, udruženje “Novi Sad ima srce” organizovaće i čišćenje Oficirca u subotu od 10 do 13 časova.

Autor: 021.rs