Početna Gradske teme Prijavite se za učešće na manifestaciji “Veliko kolo”

Prijavite se za učešće na manifestaciji “Veliko kolo”

10939679_10205886427219098_1450419964_o

Hiljade ljudi pokušaće u oktobru da odigra kolo koje bi trebalo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Ovaj događaj organizuje folklorno udruženje “Veliko kolo” iz Veternika, koje i dalje poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u ovoj manifestaciji. U okviru priprema, danas će na Novom Naselju biti održan drugi javni čas.
Pravo učeća u manifestaciji imaju svi zainteresovani građani od sedam do 77 godina. Za sada je planirano da učestvuje veliki broj kulturno-umetničkih društava iz cele Srbije, ali i iz Crne Gore i Bosne i Hercenogive, a to će ovu nesvakidašnju manfestaciju učiniti još zanimljivijom.

Po planu “Veliko kolo” bi trebalo da se prostire Bulevarom Kneza Miloša, Futoškim putem, Bulevarom Evrope i Bulevarom Vojvode Stepe. Predviđene su tri igre: Bačko kolo, Užičko kolo i Katanka.

Osim kulturno umetničkih društava, sa svim zainteresovanima, korake tih igara uvežbavaće organizatori. Danas od 18 i 30 biće održan drugi javni čas na Novom naselju, između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

Nije važno da li ste nekada bili deo nekog kulturno-umetničkog društva ili ne, važno je samo da imate dobru volju, a organizatori su se pobrinuli da do 4. oktobra svi dobro uvežbaju igre. Zainteresovani koji žele da učestvuju mogu da pošalju mail na velikokolo@gmail.com, nakon čega će dobiti formular, a sve detaljnije informacije nalaze se na zvaničnom portalu udruženja “Veliko kolo”.

Autor: RTV