Početna Gradske teme Prikupljanje pomoći za malu Draženu

Prikupljanje pomoći za malu Draženu

drazena

Fejsbuk grupa “Mame Novosađanke” organizovala je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za malu Draženu-Trifunu Duduković. Naime, Dražena-Trifuna Duduković je teško obolela devojčica iz Kaća, za čiju terapiju su mame sakupile 13.500 dinara, na druženju koje su organizovale. Na mestu gde je održan skup, bila je postavljena kutija za prikupljanje priloga za Draženu, i prisutne mame su donirale svoje priloge.

Obzirom na to da mnoge članice, ali i sugrađani nisu mogli da prisustvuju događaju, ovim putem se pozivaju svi koji su u mogućnosti da pomognu i na taj način doprinesu Draženinom lečenju“, kažu organizatorke.

Dražena-Trifuna Duduković je odmah po rođenju ostala bez kiseonika. Prohodala je sa tri i po godine, a da komunicira bolje uspela je tek posle pete godine života. Zahvaljujući raznoraznim terapijama, u vidu terapijskog jahanja, kao i intenzivnim radom sa logopedom i defektologom, Dražena je napredovala. Sada ima problema sa ravnotežom, ali njeno lečenje se nastavlja.

Nastavak terapije, koja je učinila veliki napredak ovoj devojčici, roditelji ipak ne mogu da plate. Korteksin injekcije koje su predložili lekari, nabavljaju se u Rusiji, a mesečni set košta 50 evra. Dodatne vežbe i tretmani koštaju oko 500 evra mesečno. U porodici je zaposlen jedino otac, ali njegova primanja na mesečnom nivou su oko 200 evra. Dečiji dodatak koji dobijaju iznosi svega 3000 dinara.

Zbog toga je prvo akcija “Humani ponedeljak” finansijski potpomogla malu Draženu, da bi se sada akciji pridružile i novosadske mame koje pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu lečenju ove devojčice i da doniraju svoj prilog putem žiro-računa 250-2010000452000-04 Euro bank, na ime Dražen Duduković, Vinogradarska 35, Kać.

Autor i foto: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here