Početna Gradske teme Pripremaju se Kamenički i Limanski park za proslavu 1. maja

Pripremaju se Kamenički i Limanski park za proslavu 1. maja

0

Gradsko zelenilo pregleda sve stable i grane u Kameničkom parku, zbog vetra koji je pre nekoliko dana duvao u Novom Sadu i stvorio velike probleme.

Sve grane koje mogu da ugroze bezbednost posetilaca parka biće uklonjene. Takođe, nastavljene su i pripreme za prvomajski uranak, pa se prska trava protiv krpelja posle košenja.

Loženje vatre tokom 1. i 2. maja biće dozvoljeno samo na ložištima koja će postaviti redarska služba “Gradskog zelenila”, a naplata po danu biće 400 dinara.

Parkiranje će biti dozvoljeno do rampe, koja se nalazi na ulasku u Kamenički park. Ono će se 1. i 2. maja naplaćivati po ceni od 200 dinara po danu.

U Limanskom parku održaće se “Novosadski uranak”, koji organizuje “Audio konstruktor” uz podršku Radija “021”. Na uranku će od 11 do 15 časova nastupiti sedam neafirmisanih bendova i lokalni sastav “Pet minuta slave”, koji će zatvoriti manifestaciju.

U “Zelenilu” poručuju da je i ovaj park spreman za 1. maj, da je trava pokošena, grane koje su pale tokom nevremena su pokupljene, a sva stabla će biti pregledana.

Takođe, 1. maja počinje i 108. kupališna sezona na Štrandu. U početku ulaz se neće naplaćivati, ali u “Gradskom zelenilu” već najavljuju da cena karte neće biti promenjena, odnosno da će dnevna karta koštati 50 dinara, sezonske ulaznice bez popusta 1.345 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere biće 850 dinara. Deca do sedam godina imaju besplatan ulaz na novosadsku plažu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay