Početna Gradske teme Privode se kraju radovi u Bate Brkića

Privode se kraju radovi u Bate Brkića

Produžetak Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, biće otvoren za saobraćaj najverovatnije sledeće nedelje.

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da se očekuje da početkom naredne nedelje ovi radovi budu gotovi.

“Mislim da ćemo početkom sledeće nedelje otvoriti Bate Brkića, tako da će Novi Sad dobiti novi bulevar. Potom sledi radovi u produžetku Bulevara Jovana Dučića”, naveo je gradonačelnik.

Na licu mesta reporteri 021.rs su se uverili da su radovi pri kraju. Na pojedinim mestima je postavljen asfalt u oba sloja, dok na drugim to tek treba da bude urađeno, tako da je izvesno da je do završetka radova ostalo nekoliko dana.

Ukoliko se radovi završe sledeće nedelje, to će biti u roku od 240 dana kako je i dogovoreno sa izvođačima.

Vrednost radova je nešto više od 372 miliona dinara sa PDV-om, a izvode ih “Put invest” iz Sremske Kamenice i novosadska preduzeća “Invest-inženjering”, “Energotehnika-Južna Bačka”, “Struja”, “Energy pro” i “AB & Co Geosystems”. Takođe, lokalne vlasti su navele i da je još oko 500 miliona dinara proteklih godina dato iz budžeta prvenstveno za otkup parcela i objekata u najstarijem delu Satelita – Tozinovcu, kuda je prošao produžetak Bate Brkića.

Kada su u pitanju radovi u produžetku Bulevara Jovana Dučića, Uprava za građevinsko zemljište i investicije je nedavno raspisala tender za izvođača radova. Planirano je da se Bulevar Jovana Dučića od okretnice GSP-a produži za oko 330 metara ka Ulici Dragoslava Srejovića, a na spoju ove dve saobraćajnice i ulice Somborska rampa će se nalaziti kružni tok.

Gradnjom ovog produžetka neće se samo dobiti veza između Novog naselja i Veternika, već i jedna od najdužih saobraćajnica u Novom Sadu, pretežno bulevarskog tipa, koja će se protezati od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac time će postati alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

Procenjena vrednost ovih radova je oko 200 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay