Početna Gradske teme Prodaju se vinogradi Navipa na Alibegovcu

Prodaju se vinogradi Navipa na Alibegovcu

0

U okviru stečajnog postupka nad Navipom raspisano je javno nadmetanje za prodaju 107 parcela na Alibegovcu gde su se nalazili vinogradi ove ugašene firme za prodaju vina i drugih napitaka.

Procenjena vrednost više od 52 hektara zemljišta je 704.897.671 dinara, a početna cena je pola od toga, odnosno 352.448.835 dinara.

Kako se navodi u oglasu stečajnog upravnika, depozit za učešće na licitaciji je 140.979.534 miliona dinara i kako bi se učestvovalo na njemu potrebno je da se novac uplati do 22. februara, dok će se licitacija održati u prostorijama Navipa u Beogradu.

Ovo je prvi put da se ove parcele prodaju od kada je 2015. godine Navip u stečaju, iako je i do sada bilo prodaje pokretne imovine, nekih nekretnina i drugih stvari.

Radi se o zemljištu oko Bukovačkog puta koje se smatra jednim od mesta sa najviše potencijala za razvoj turizma, ali i manjih kompleksa porodičnog stanovanja jer gradska vlast već nekoliko godina predviđa da se na prostoru Alibegovca sagrade turističko-sportsko-rekreativni sadržaji.

Poslednji put o planovima za gradnju na ovom prostoru bilo je reči u oktobru prošle godine, kada su na Skupštini grada donete odluke da se rade izmene dva plana detaljne regulacije u vezi sa Alibegovcem, koji ima oko 150 hektara, od čega je veliki deo u Navipovom vlasništvu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay