Početna Gradske teme Prodate parcele u Stražilovskoj i na Adicama

Prodate parcele u Stražilovskoj i na Adicama

0

Strazilovska_parcele_za_prodaju

U Zavodu za izgradnju grada danas i juče održane su licitacije za prodaju nekoliko gradskih građevinskih parcela.

Među prodatim parcelama su one u Stražilovskoj 12 i 14, koje su do pre nekoliko godina bile rezervisane kao prostori za raseljavanje stanovnika podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Obe parcele su sada prodate po skoro početnim cenama od 107,4 miliona dinara (početna cena bila je 106,9 miliona dinara) i 110,6 miliona dinara (početna cena bila je 110,5 miliona dinara) firmi “Rapidinvest” iz Novog Sada.

U ZIG-u je takođe prodata i parcela u Čika Stevinoj ulici 19 firmi “Stabilnost” po ceni od 16,9 miliona dinara, što je milion i po dinara više od početne cene.

Za 021.rs su u ovom preduzeću naveli i da je javnim nadmetanjem prodato i 19 parcela koje se nalaze u Ulici Desanke Maksimović na Adicama, a koje su namenjene za izgradnju porodičnih kuća. Nije precizirano ko su kupci i koliko je novca dobijeno, jedino je poznato da su početne cene bile oko 2,5 miliona dinara.

Inače, nije uspela prodaja parcele na Bulevaru Evrope prekoputa kasarne Majevica gde je predviđena izgradnja benzinske pumpe.

Do kraja meseca u ZIG-u će biti još licitacija, pri čemu se najveća gužva očekuje za prodaju zemljišta od 33.000 kvadrata pored Spensa, na mestu sadašnjih teniskih terena, sportskih objekta i parkinga. Ta parcela se prodaje po početnoj ceni od 2,5 milijardi dinara, a kupac će moći da sagradi petospratnicu površine 115.000 kvarata, što je veće od površine Spensa.

Izvor i foto: 021.rs