Početna Gradske teme Prodavci sa Riblje pijace nezadovoljni organizacijom radovima

Prodavci sa Riblje pijace nezadovoljni organizacijom radovima

SAMSUNG DIGITAL MOVIEProdavci sa Riblje pijace požalili su se 021.rs jer smatraju da su oštečeni tokom radova na rekonstrukciji Trga Republike i Riblje pijace.

Prodavci navode da su zbog postavljanja ograda, kao i sveukupne organizacije rekonstrukcije ostali bez kupaca koji ne mogu da im priđu. Kako su ispričali za 021.rs, svesni su bili da će radovi dovesti do smanjenja broja kupaca, ali da ih pogađa to što moraju da plaćaju punu cenu tezgi, a prometa nema.

“Nije u redu da nam naplate ceo mesec za korišćenje tezge, a da kupci ne mogu ni da dođu do nas, jer smo premeštani zbog redova, a pri tome i ograde su tako postavljene da se čini ko da je pijaca zatvorena. Znali smo da će biti manje kupaca, ali sada skoro niko i ne dolazi jer kad pogledate ograde izgleda kao da nema prolaza i da je pijaca zatvorena”, priča jedan od prodavaca.

Prema rečima prodavaca, očekuju da im JKP “Tržnica” bar prepolovi plaćanje mesečnog zakupa, koji za robni deo pijace iznosi mesečno i do 16.000 dinara.

Direktor tog preduzeća Miloš Tubić za 021.rs kaže da su maksimalno izašli u susret zakupcima da im se omogući da rade i tokom radova, što je samo po sebi produžilo radove.

“Oni su tražili od nas da im omogućimo da rade i tokom rekonstrukcije, pa smo zbog toga sa Zavodom za izgradnju grada i izvođačem radova radili na tome da sve tako organizujemo da Riblja pijaca radi sve vreme i da deo prostora uvek bude otvoren za prodavce na tezgama”, navodi Tubić.

On je dodao i da nema ništa od smanjivanja mesečnog zakupa, navodeći da zakupci plaćaju rezervaciju za prodajno mesto, i posebno dnevni zakup, pa time ako nekog dana i ne dođu ne naplaćuje im se korišćenje tezge.

Tubić je dodao i da očekuje da će zakupci biti zadovoljni time kako će Riblja pijaca izgledati nakon radova, jer se očekuje da bude privlačna kako građanima, tako i turistima koji dolaze sa brodova, jer će to biti prvo što vide kad uđu u centar Novog Sada.

Autor: 021