Početna Gradske teme Profesorka iz Novog Sada spalila sve svoje diplome i licence ispred Skupštine...

Profesorka iz Novog Sada spalila sve svoje diplome i licence ispred Skupštine Srbije

Profesorka srpskog jezika Ena Nedić spalila je juče ispred Skupštine Srbije sve svoje diplome i licence, nezadovoljna opštim stanjem u društvu.

Ona je ispred zgrade Narodne skupštine spalila sve svoje Vukove diplome, fakultetske diplome i licence koje je stekla do sada i poručila da ne želi da živi u ovakvoj državi.

“Moram da napomenem da ovo radim isključivo u svojoj režiji, samoinicijativno, bez instrukcija bilo koga u nameri da se simboličnim gestom zahvalim paradoksalnoj državi na šansi. U svoje ime i ime svih mladih ljudi i obrazovanih ljiudi koji napuštaju ovu državu”, rekla je Nedić.

Kako je navela u obraćanju novinarima i okupljenima ispred Skupštine.
“Izuzetno ju je sramota” zbog situacije u zemlji.

“Stidim se zbog svakog kog nije stid zbog činjenice da je ministar spoljnih poslova čovek koji ne zna ni jedan strani jezik, a srpski govori kao da je strani, ministar odbrane je sramota za svakog časnog srpskog vojnika, sramota me je što je predsednik Vlade izglasan po seksualnoj orijentaciji, a ne po kvalifikacijama, a ministar finansija i dalje radi i vodi finansije ove države sa dokazanim falsifikatom i još mnogo čega me je sramota”, rekla je ona.

Nedić je pozvala sve ljude ”da shvate da su ljudi” dodavši da nije važno ko ima kakvu diplomu nego kakvi smo ljudi, a to se ne uči na fakultetia, već je to životna škola. Paleći svoje diplome, rekla je da je to ”obezvređeno obrazovanje”.

“To je obezvređeno znanje za koje se traže seksualne usluge u Srbiji i lista sigurnih glasača SNS da bi profesori došli u škole. Ovo je simboličan gest čime sahranjujem veru u ovu državu i pozivam sve normalne, slobodne građane da se saberemo nezavisno od političkih opcija i partija, da se ovo jednom za svagda završi”, navela je Ena.

Na komentar jednog čoveka iz grupe okupljenih “devojčice, ne pali to, ona je rekla da nije devojčica već je po “Vučićevoj statistici – mlada sa 36 godina”.

“Treba već da imam organizovan život, ja sam roditelj, majka, prosvetni radnik i nisam Vučićev omladinac i ne treba mi posao u takvom sistemu obrazovanja”.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Pixabay