Početna Gradske teme Proglašena vanredna situacija u Beočinu

Proglašena vanredna situacija u Beočinu

0

U Opštini Beočin uvedena je vanredna situacija, odlučeno je danas na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Štab je doneo odluku na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području Beočina. Iz tog razloga donet je i niz mera u opštini nadomak Novog Sada.

Tako se zabranjuje okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizički distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U parkovima i igralištima dozvoljeno je okupljane do pet osoba, uz poštovanje mera zaštite, dok je u zatvorenom prostoru obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Takođe, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Ugostiteljski objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi imaju radno vreme do 21 čas. Kafići sa baštom mogu da rade do 23 sata, ali u svakom trenutku mora da se poštuje odluka po kojoj za jednim stolom ne mogu da sede više od osobe, izuzev u situaciji kada su u pitanju roditelji sa maloletnom decom ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

Navodi se i da u osnovnim školama treba da se odlože sva okupljanje, a prijemni i drugi ispiti da se organizuju uz mere fizičke distance i obavezno nošenje maski.

Mere zaštite se moraju sprovoditi i u kozmetičkim i frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretana, dok se preporučuje najmanje jedna dnevno dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Početkom jula direktorka Doma zdravlja u Beočina dr Vera Radosavljević rekla je za VOICE da je broj ljudi koji su prijavili respiratorne probleme povećan, ali je, po njenoj proceni, u tom momentu bilo zaraženo oko 12 osoba.

Izvor: 021
Foto: Pixabay