Početna Gradske teme Projekat “Art Kvart – Start” održava se u punom jeku

Projekat “Art Kvart – Start” održava se u punom jeku

Plesna sekcija

U saradnji sa Exit Fondacijom u sklopu projekta Novi Sad za Omladinsku predstavnicu Evrope 2018. godine, održava se projekat pod nazivom “Art Kvart – Start”.

“Na konkurs se prijavilo oko 130 mladih, što praktično znači da smo uspeli da primimo više od polovine zainteresovanih i dobro se osećamo zbog toga. Svakako planiramo da naredne godine proširimo kapacitete kao i da dodamo nove sekcije”, kažu organizatori iz Novog Kulturnog Naselja.

dramska i muzicka sekcija

“Krajnji rezultat projekta je zajednički performans, multimedijalnog sadržaja, odnosno spajanje svih pet radionica u jednu celinu, u kojoj će učestvovati preko 70 omladinaca i dece. Performans/predstava biće izvedena nekoliko puta, a sugrađani će biti obavešteni i pozvani da odgledaju nastup, čim se radionice završe. U planu je da se narednih tri meseca vredno radi kako bi cilj bio uspešno ostvaren”, najavljuju iz organizacije.

Filmska sekcija

Pored Art Kvart Start i Lepote Naselja, u toku je još jedan projekat udruženja “Novo Kulturno Naselje”, a to je Eko mini park “Među brezama”. To je montažno-demontažni parkić, koji nastoji da u bližoj budućnosti postane stalni, a ovih dana će dobiti svoje dugo očekivano mesto, u brezinjaku livade na kojoj se održava festival “Dobro došli na Naselje”. Projekat je započet uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, međutim, u međuvremenu su se spontano priključile i druge organizacije, poput JCI Novi Sad, Zeleno rešenje, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica. Naši sugrađani će tako dobiti novu oazu, u kojoj će moći da uživaju i provode svoje slobodno vreme, u delu grada koji je prava oaza zelenila.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu.

Autor: Ljiljana Kozarev