Početna Gradske teme Projekat “Food is great” održan u Sjenici!

Projekat “Food is great” održan u Sjenici!

sjenica3

Sjenica je 9. i 10. novembra imala priliku da pokaže svoje kulinarske specijalitete i ugosti ambasadora Velike Britanije Denisa Keefa kao i brojne novinare i poznate ličnosti, a sve u okviru projekta “Food is great” u organizaciji ambasade Velike Britanije i Color Press Grupe.

sjenica2

Program je osmišljen tako da se kroz promociju hrane, određene regije, upoznaju i kulturološki približe, što se u Sjenici pokazalo kao savršen spoj! U prelepom ambijentu hotela “Borovi” priređena je degustacija hrane kao i panel koji se bavio gastronomijom, iz ugla naših poznatih ličnosti Frane Lasića i Žarka Jokanovića kao i glavnog kuvara hotela Besima Stupljanina.

sjenica1

Nakon toga je predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, poveo goste u dom za decu sa ometenim razvojem, kojima je u okviru projekta podeljena hrana, tako da je ova akcija imala i humanitarni karakter, što nije nikakva novina kada je Color Press Grupa u pitanju. U večernjim satima održano je predivno druženje sa gradonačelnikom uz muziku i bogat mezetluk i specijalitete ovog kraja.
Drugog dana naše posete, imali smo priliku da vidimo prirodne lepote ovog kraja, koje su nas, blago rečeno, ostavile bez reči…

sjenica

Vidikovac, kanjon Uvca, kao i poseta Ledenoj pećini je zaista nesvakidašnji doživljaj, koji je, sigurna sam, svima od nas ostavio poseban pečat. Nestvarno lepa priroda, beloglavi sup na samo nekoliko metara od vas, vetar u kosi dok se vozite čamcem i slušate interesantne priče vodiča, učinili su ove trenutke posebnim. Mogli smo se uveriti u veliko gostoprimstvo i neposrednost Sjeničana koji su učinili da nam ova poseta bude nezaboravna i da poželimo da se što pre vratimo na ove prostore, divne prirode, prelepih ukusa i meštana velikog srca!

Autor: Bojana Šević