Početna Gradske teme Projektuju se biciklističke i pešačka staza u Sremskoj Kamenici

Projektuju se biciklističke i pešačka staza u Sremskoj Kamenici

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije zaključila je ugovor sa AG UNS Arhitektonsko građevinski institut DOO Novi Sad za projektovanje biciklističke i pešačke staze u Sremskoj Kamenici.

Projektuju se biciklistička i pešačka staza sa javnim osvetljenjem u delu Ulice Vojvode Putnika i delu Ulice Kamenički put.

Ove dve ulice predstavljaju deo primarne saobraćajne mreže preko koje se obavlja najveći deo saobraćaja u vangradskom području. Trenutno, na tom delu puta postoji samo kolovoz, usled čega su biciklisti i pešaci prinuđeni da se kreću kolovozom, što predstavlja veliki problem po njihovu bezbednost.

Predviđena je izgradnja obostranih biciklističkih staza na delu Vojvode Putnika, od broja 60 do petlje Mišeluk. Razmatra se i mogućnost povezivanja sa ulicom Put doktora Goldmana. Duž Kameničkog puta, staze će biti izgrađene sa neparne strane ulice.

Približna dužina staza je dva i po kilometra, a vrednost ugovora je 205 hiljada. Arhitektonsko građevinski institut ima 30 dana da dostavi projektnu dokumentaciju, nakon čega se očekuje izgradnja staza.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay