Početna Gradske teme Turistička organizacija Vojvodine dobija svoj info-centar

Turistička organizacija Vojvodine dobija svoj info-centar

0

Info-centar Turističke organizacije Vojvodine počeće sa radom u ponedeljak, 21. januara na Bulevaru Mihajla Pupina 18.

Posetioci će imati priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije u vezi sa lokalitetima i znamenitostima koje mogu posetiti u Vojvodini. Turistički Info-centar predstavljaće spoj modernog i tradicionalnog, dakle posetioci će
moći da se upoznaju sa bogatim kulturnim nasleđem, prirodnim lepotama Pokrajine, manifestacijama koje se održavaju u skoro svakom mestu u Vojvodini.

Milica Šušnjić iz Turističke organizacije Vojvodine za 021 kaže da će bogato kulturno nasleđe Vojvodine biti prezentovano posetiocima na različite načine. Šušnjić dodaje da je otvaranje ovog prostora od velikog značaja i za sve turističke organizacije u Vojvodini, kao i za privrednike koji će na ovaj način moći da predstave svoje proizvode turistima.

“Posetioci će imati priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije vezane za brojne atrakcije, lokalitete, bogato kulturno nasleđe Vojvodine i razna prirodna bogatstva. Informacije će biti prezentovane putem štampanih materijala, brošura, flajera, zatim promo filmova i mobilne aplikacije. Takođe, posetiocima info-centra će biti dostupan digitalni vodič koji zapravo predstavlja unapređenu bazu podataka i video materijala”, navodi Šušnjić i dodaje da je ovo sjajna prilika i za druge turističke organizacije i privrednike.

“U prostorijama info-centra će svoju ponudu imati mogućnost da predstave i druge turističke organizacije iz Vojvodine, kao i privrednici. U okviru info-centra je predviđeno da počne da radi i suvenirnica tako da će turisti imati priliku da osim lepih uspomena iz Vojvodine ponesu i autentične vojvođanske suvenire. Posetiocima će biti prezentovane i dostupne autohtone vojvođanske vrste vina”, najavljuje Šušnjić.

Info-centar se prostire se na površini od 118 kvadratnih metara. Projekat je finansirala Pokrajinska vlada, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo sredstva za njegovo opremanje. Reč je o projektu vrednom 16 miliona dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay