Početna Gradske teme Prolaz u Zmaj Jovinoj nosiće ime Milana Miladinovića

Prolaz u Zmaj Jovinoj nosiće ime Milana Miladinovića

milan-mladenovic

Prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanovića, nosiće ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića. Odluka je usvojena na današnjoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada, na predlog predsednice Komisije Branke Bežanov.

Godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima, po Milanu Mladenoviću. Red je da Novi Sad, koji je uvek važio za kolevku urbane kulture na ovim prostorima, donese takvu odluku i da u centru grada dobije prolaz po umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji“, navela je ona.

Milan Mladenović, frontmen benda “Ekatarina velika” (1958-1994) jedan je od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu. Ova Odluka će postati validna ukoliko bude usvojena i na sledećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada usvojila je i predlog da prolaz kod Baletske škole i Jevrejske opštine dobije naziv po Pavlu Šosbergeru. Ulica “Kod groblja” u Veterniku promeniće naziv u Ulicu svetog Serafima Sarovskog, dve ulice u Futogu će dobiti imena – Guslarska i Devetorice braće Vajagić, po devetorici solunskih dobrovoljaca poreklom iz Ratkova, a jedna od ulica u Veterniku će poneti ime Save Vladislavića – grofa Raguzinskog.
U Sremskoj Kamenici, jedna od novih ulica će dobiti naziv – Ulica kadulja.

Autor i foto: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here