Početna Party Time Slavimo rođendan zajedno! Počeo jubilarni 15. Exit

Slavimo rođendan zajedno! Počeo jubilarni 15. Exit

exit12Jubilarni, petnaesti “Exit” festival počeo je večeras u Novom Sadu u iščekivanju rekorda posećenosti.

exit06

Organizatori svake večeri očekuju oko  40 000 , a u petak i subotu i više od 50 000 posetilaca, pa je zato u  prodaju pušteno po pet hiljada dodatnih karata.

Atmosfera do ponoći na tvrđavi bila je uobičajeno festivalska: menjele su se karte za narukvice, vršili su se pretresi, stranci su oduševljeno igrali uz zvuke trubača koji su u ponožju tvrđave dočekivali goste…

exit13

Prvu svirku na ovogodišnjem festivalu započeli su Bobo Knežević & Cotomašina na Fusion bini, dok su čast da prvi izađu na najveću festivalsku glavnu binu Mejn Stejdž imali legendarni pankeri Goblini.

exit10

exit01 Tradicionalni Exitovski vatromet prolomio se nad Tvrđavom oko ponoći praćen vriskom posetilaca uoči nastupa popularne Britanke, Emili Sande, na glavnoj bini festivala, koja je rekli bismo obeležila prvo veče “Exit”-a , dok je publika veselo đuskajući nakon nje čekala Roniju Sajza.

exit04

Na Dance Areni, ništa manje zanimljivo, publika se “seli” u kasnim časovima gde ove godine uživa u Octave One, Kris Libing,  Adam Bejer i Džozef Kaprijati .

Najveće atrakcije Fusiona nakon svečanog otvaranja su   Partibrejkersi i Damir Urban, a na Explosive bini dominiraju veterani Napalm Death.

exit09

U naredna tri dana Exita nastupiće i Faithless, koji će u Novom Sadu proslaviti 20 godina postojanja, zatim Manu Čao, Motorhead, Tom Odel, Capital Cities, Tom Odel, Hardvel, Martin Gariks, Rambo Amadeus…

Program se odvija na dvadesetak bina, a osim koncertnih aktivnosti posetioci se mogu pridružiti i karaokama , latinu, salsi, kao i uživanju  u mnogobrojnim kafićima…

exit08
Pa dragi naši, ko šta voli nek izvoli…

Autor: Ivana Knežević, NsHronika