Početna Gradske teme Protest “Jedan od pet miliona” i na Dan državnosti u Novom Sadu

Protest “Jedan od pet miliona” i na Dan državnosti u Novom Sadu

Peti protest pod parolom “Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama” održaće se i ovog petka, na Dan državnosti Srbije, najavljuje istoimena inicijativa.

Skup na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta će i ovog puta početi u 18 časova.

“Dan državnosti je i povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema njenim građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima”, najavljuju organizatori.

Građanima će se ispred SNP ove sedmice obratiti istaknuta aktivistkinja “Otpora”, sada profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik i aktivan učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine Slavko Vukov, penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je vođi režima Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučiću u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je nezakonito zakinuto od penzije i glumac Milorad Kapor.

Građani će posle skupa krenuti u protestnu šetnju, istom trasom kao i tokom prva tri tri protesta, ali u obrnutom smeru.

Kolona će ići Bulevarom Mihajla Pupina, skrenuće u Ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom ulicom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došla do početne tačke.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay