Početna Gradske teme Protest meštana Petrovaradina zbog nebezbednog saobraćaja: “Nećemo da budemo statistika”

Protest meštana Petrovaradina zbog nebezbednog saobraćaja: “Nećemo da budemo statistika”

0

Petrovaradinci su za danas, 31. januar u Reljkovićevoj ulici kod broja 37-39 (nekadašnji Točak) najavili protestno okupljanje zbog problema bezbednosti u saobraćaju u ovom naselju.

Skup će se održati na mestu gde je u petak bila saobraćajna nesreća u kojoj je kao suvozač poginula žena stara 76 godina. Kako je navela policija, vozač M. V. (27), koji je bio pod uticajem narkotika, nije ustupio prvenstvo prolaza teretnom vozilu i tako je izazvao nesreću.

U pozivu Petrovaradinaca objavljenom na Fejsbuk stranici “Inicijativa za bolji Petrovaradin” kaže se da će se kod pešačkog prelaza kod Točka održati protestno okupljanje u trajanju do sat vremena.

Organizatori su najavili da će ako ima zainteresovanih zapaliti sveće za sve stradale u saobraćajnim nesrećama u Petrovaradinu.

“Tražimo povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u Petrovaradinu. Ne želimo da budemo statistika!”, navodi se u pozivu na protest u Reljkovićevoj ulici.

Okupljanje je u 16:30 časova.

Ovo je drugi protest u Petrovaradinu zbog problema bezbednosti u saobraćaju u poslednjih mesec dana.

Grupa Petrovaradinaca je 3. januara sat vremena blokirala saobraćaj u delu ovog naselja. Nakon protesta Inicijativa je poslala dopis Gradu u kome je tražila vremensko ograničenje teretnog saobraćaja u Petrovaradinu i stalnu kontrolu osovinskog opterećenja teretnih vozila, prestanak odražavanja manifestacija u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a koje zatvaraju saobraćaj, kao i uvid u Generalni urbanistički plan i drugu dokumentaciju o planiranom Centralnom prečistaču otpadnih voda.

Inicijativa je u dopisu Gradu tada najavila i da će ukoliko ne bude organizovan razgovor do 21. januara nastaviti sa protestima.

Dodajmo i da Petrovaradinci već godinama imaju problema sa prolaskom teretnog saobraćaja kroz Reljkovićevu i Preradovićevu ulicu što često rezultira i udesima, a ima i drugih problema koji su dovodili do nezgoda, prvenstveno nedovoljno osvetljenih i obezbeđenih prelaza preko saobraćajnica. Organizovano je više protesta, peticija i obraćanja medijima, a poslednji veći protesti su bili letos kada je kod bloka 8 poginula Nina Rađenović (21).

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia