Početna Gradske teme Protest policije zbog pretučenog žandarma

Protest policije zbog pretučenog žandarma

0

Sindikat srpske policije protestovaće u ponedeljak, 6. februara, ispred zgrade suda u Novom Sadu zbog pretučenog kolege, novosadskog žandarma. Kako je saopštio Glavni odbor Sindikata srpske policje, nakon poslednjeg u nizu nemilog događaja, kada je u Novom Sadu, naočigled supruge, brutalno pretučen žandarm Boris Jevrosimov, Sindikat je odlučio da organizuje protestno okupljanje ispred zgrade suda i tužilaštva.

“Cilj skupa jeste pokušaj zaustavljanja dalje kriminalizacije društva i zaustavljanje nekažnjenih napada na policajce. Ne želimo da i dalje budemo glineni golubovi. Želimo da slobodno šetamo ulicama i sa svojom decom i da njihovim licima vidimo bezbrižan osmeh, a ne strah zbog posla kojim se tata ili mama bave”, navodi se u saopštenju.

Protest će početi u 11:55h.

Podsetimo, žandarma su napali osuđeni narkodiler i njegov prijatelj, a sve su zabeležile kamere. Obračun je trajao nekoliko minuta, dok ga nije prekinula interventna policija. Napadači se nisu opirali hapšenju. Više u tekstu OVDE. Skupštinski Savet za javni red, mir i bezbednost zatražio je danas da Novi Sad dobije još policajca i pojača preventivni rad kako bi se sprečili incidenti.

Autor: 021.rs