Početna Gradske teme Uskoro počinje izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

Uskoro počinje izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

0

Ugovor o izgradnji zgrade Hitne pomoći na Telepu, vredan preko 341 milion dinara, zaključen je sa novosadskim preduzećem “Graditelj NS”, saznaje 021.rs.

Iako je pre nedelju dana objavljeno da se dalje aktivnosti o javnoj nabavci zaustavljaju zbog prigovora jednog od ponuđača, ugovor je ipak zaključen. U Gradskoj kući su na pitanje 021.rs šta se dogodilo sa prigovorom ponuđača odgovorili samo da je ugovor potpisan.

Period važenja ugovora je godinu dana, što bi značilo da bi u tom periodu poslovi oko izgradnje dugo najavljivane zgrade trebalo da budu gotovi. Kako je navedeno u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište trenutno je u postupku prijava radova.

“U toku je postupak prijave radova Inspektoratu za rad i Organu koji je izdao građevinsku dozvolu (Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove), a nakon isteka zakonskog roka od minimum 15 dana, od dana podnošenja priajve, stvoriće se uslovi da izvođač bude uveden u posao”, rečeno je za naš portal.

Konzorcijum oko preduzeća “Graditelj NS” je izabran kao ponuđač sa najnižom ponudom.

Za izgradnju ovog objekta izdvojeno je 535 miliona dinara iz gradskog budžeta, uz sufinansiranje pokrajine. Ova zgrada bi omogućila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć da posle jedne decenije dobije svoj prostor.

Zgrada Hitne pomoći biće izgrađena na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Jastrebačke i Ilariona Ruvarca na Telepu. Trospratnica sa velikom garažom od 2.300 kvadrata biće smeštena na parceli od 3.000 kvadrata.

Autor: 021.rs