Početna Gradske teme Protest stanara na Bulevaru oslobođenja održaće se i danas

Protest stanara na Bulevaru oslobođenja održaće se i danas

0

Stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja, brojeva od 15 do 25, okupiće se danas u 18.30 da, kao i prethodnih nedelja, izraze svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje poslovne zgrade na platou ispred njihovih ulaza.

Kako se navodi u pozivu, miran protest stanara, kojih u ovoj zgradi ima oko dve hiljade, ostao je jedino rešenje animiranja javnosti nakon što su zbog nedovoljne zainteresovanosti članova mesne zajednice “Sava Kovačević” propali pokušaji da se zakaže zbor građana.

Stanari traže da se investitoru, firmi “Put invest”, omogući da radove za koje je dobio dozvolu obavlja sa Bulevara oslobođenja, a ne iz slepe, ionako već zakrčene ulice koja prolazi ispred samih ulaza.

Traže i da se investioru ne dozvoli kopanje podzemne garaže do, kako je investitor rekao, dubine 4,5 metra.

Treći zahtev stanara je da se spreči seča zdravih stabala koja se ne nalaze na parceli koju je kupio investitor, već na zajedničkoj javnoj površini.

Četvrti zahtev je da se trafo-stanica, koju planira da izgradi investitor, nađe na na njegovom posedu a ne na javnoj površini kako je predviđeno, jer se radi o privatnom, a ne objektu od javnog značaja.

Izvor: mojnovisad.com

Foto: mojnovisad.com