Početna Gradske teme Protest u Petrovaradinu: Porodica nastradale devojke nezadovoljna, osumnjičeni se brani sa slobode

Protest u Petrovaradinu: Porodica nastradale devojke nezadovoljna, osumnjičeni se brani sa slobode

0

Protest “Pravda za Ninu” održaće se danas, 30. jula, od 20 časova, u Petrovaradinu, na mestu na kojem je nastradala Nina Rađenović, nakon što ju je udario automobil.

Dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović poginula je 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić iz Sremskih Karlovaca.

Protest sada organizuju porodica i prijatelji nastradale devojke, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak.

Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a koji je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Protest u Petrovaradinu će se održati na mestu pogibije u Preradovićevoj ulici u Bloku 8 (kod Mikromarketa).

Na više mesta je okačen i poziv naslovljen “21 ruža za Ninu” i u njemu se, između ostalog, kaže:

“Poštovani građani Petrovaradina i svi sugrađani, pozivamo vas na skup. Nina je mogla biti vaše dete, unuče, bratanica, sestričina… Složno za Ninu.”

Neposredno nakon saobraćajne nesreće deo građana Petrovaradina protestovao je ukazujući na problem loše saobraćajne signalizacije u ovom delu Preradovićeve ulice. Tada su putari izašli na teren i popravili horizontalnu signalizaciju, a lokalna vlast je građanima obećala semafor.

Pojedini građani su pokrenuli peticiju da se obližnji prelaz nazove “Ninin prelaz“.

Protest će početi u 20 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay