Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Borislava Stanjevića

“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za Borislava Stanjevića

0

U ponedeljak 02. avgusta akcija „Humanitarni ponedeljak” biće namenjena Borislavu Stanojeviću.

Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Borislav je dete iz blizanačke trudnoće, rođen je pre vremena, kao prvi blizanac iz porodilišta je prebačen na neonatologiju i posle deset dana otpušten kao zdrava beba.

Kada je napunio godinu dana primećeni su motorički problemi, Borislav nije mogao da stoji, hoda, krenuo je na terapije i sa četiri godine mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza.

Novac koji se prikuplja portreban je za hirurške zahteve i dopaminsku terapiju sa dijagnostikom u inostranstvu, ortopedska pomagala kako bi Borislav stao na noge i napravio svoje prve korake.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje blizanaca Sare i Andreja ukupno je prikupljeno 139.590,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: RTV.rs
Foto: JKP “Gradsko Zelenilo”