Početna Gradske teme Prva ekološka trka u Novom Sadu – ECOMAN 2022 u subotu

Prva ekološka trka u Novom Sadu – ECOMAN 2022 u subotu

0

Ekološko udruženje “Zeleni Sad” uz pomoć svojih prijatelja i partnera organizuje prvu ekološku trku u Novom Sadu -“Ecoman 2022” u subotu 24. septembra.

Ova ekološko-sportska manifestacija ima za cilj da na jedan svojstven način, kroz ekologiju i sport, aktivno podstakne naše sugrađane na akciju čišćenja, sakupljanja i sortiranja otpada. Realizacija trke sprovodi se kroz ekipna nadmetanja u tri takmičarske discipline: Trčanje sa skupljanjem otpada, vožnja bicikle sa transportom otpada, sortiranje otpada.

Poziv svim entuzijastima da se uključe i prijave svoje timove u trci za čistiji grad, a za najbolje plasirane obezbeđene su i vredne nagrade.

Takmičarske ekipe moraju brojati tri člana po ekipi, gde se svaki član ekipe nadmeće u jednoj od tri takmičarske discipline. Početno mesto održavanja manifestacije biće kod ulaza na novosadsku plažu Štrand. Start trke zakazan je za 24. septembar sa početkom u 12:00 časova. Registracija timova i obeležavanje počinje u 11:00 časova. U prvoj fazi trkači će se takmičiti u slobodnoj zoni a nakon toga bicikliste očekuje trasa od 6 kilometara vožnje do poslednje faze gde će se na trećoj lokaciji vršiti razvrstavanje sakupljenog otpada.

Prijave za trku mogu se pronaći na Facebook i Instagram stranama ekološkog udruženja “Zeleni Sad”, skeniranjem QR koda ili online na linku OVDE.

Realizaciju ovog projekta javno su podržale pojedine gradske institucije, pravni subjekti i organizacije civilnog društva. Organizatori veruju da će kroz ovu manifestaciju uspeti da podignu svest ljudi o potrebi očuvanja prirode, žaštiti životne sredine i da će Novi Sad učiniti prijatnijim mestom za život.

Izvor: RTV
Foto: Promo