Početna Gradske teme Prva javna rasprava o nacrtu strategije razvoja kulture u Novom Sadu održaće...

Prva javna rasprava o nacrtu strategije razvoja kulture u Novom Sadu održaće se u sredu

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Javna rasprava o Nacrtu strategije kulturnog razvoja Novog Sada 2016-2020. održaće se u dva termina, 27. jula i 15. avgusta od 12 do 14 časova. Strategija razvoja kulture u gradu jedan je od obaveznih uslova koji Novi Sad mora da ispunjava kao kandidat za evropsku prestonicu kulture, te mora da bude i doneta do jeseni.

Nacrt su u prethodnih pola godine kreirali predstavnici vlasti i reprezentativnih ustanova i udruženja, kao i samostalni umetnici, neformalni kolektiv, istraživači i stručnjaci.

Zainteresovani građani koji budu prisustvovali javnoj raspravi u Skupštini grada moći će bliže da se upoznaju s ciljevima strategije, te neposredno komuniciraju s predstavnicima vlasti.

“Osim prisustva pomenutim skupovima, svi zainteresovani građani i građanke mogu dostaviti u toku trajanja Javne rasprave pitanja, primedbe i sugestije i na elektronsku adresu (kultura@uprava.novisad.rs) ili u pisanoj formi na adresu Žarka Zrenjanina 2, Novi Sad, Gradska uprava za kulturu”, poručuju iz Gradske kuće.

Nakon zatvaranja javne rasprave 15. avgusta, sugestije će se razmatrati za konačnu verziju nacrta, koji će se potom naći pred odbornicima Skupštine grada.

Nacrt Strategije možete da pročitate na sajtu Grada, kao i na sajtu bazakulture.rs.

Autor i foto: 021.rs