Početna Gradske teme Prvi dan konkursa za upis u vrtiće “Radosnog detinjstva” podnet rekordan broj...

Prvi dan konkursa za upis u vrtiće “Radosnog detinjstva” podnet rekordan broj prijava

Grad Novi Sad je i ove godine obezbedio sredstva za potpuno besplatan boravak za više od 17.000 dece u vrtićima PU “Radosno detinjstvo”. Time se Novi Sad ističe kao jedini grad u Srbiji gde je vrtić potpuno besplatan.

Konkurs za upis u vrtiće PU “Radosno detinjstvo” počeo je 11. aprila. Ružica Svorcan, koordinatorka službe socijalne zaštite PU “Radosno detinjstvo”, izjavila je da više ne postoje vrtići koji su popularni među roditeljima, već su i oni na Limanu i na Klisi podjednako traženi.

Radimo na tome da ne bude liste čekanja. Na kraju radne godine, smanjili smo listu čekanja. Imali smo u nekom trenutku 17.152 upisana deteta, to je najveći broj upisane dece u vrtiće u Novom Sadu – rekla je Svorcan.

Od jeseni će u rad krenuti još dva vrtića na Sajlovu i u Veterniku. Na Sajlovu će biti 11 grupa, dok će u vrtiću u Milana Tepića, u Veterniku, biti 12 grupa. Svorcan ističe da roditelji mogu podnositi zahteve za prelaz u nova dva vrtića i za to vlada veliko interesovanje.

Prvi dan prijave je predato 1220 prijava. Nikada toliko prijava prvog dana nije bilo, ovo je rekordan broj. Bude više prvih i poslednjih dana prijave, ali ovoliko prijava nikada nismo imali – naglasila je naša sagovornica.

Konkurs traje do 11. maja, a u tom periodu roditelji mogu da podnose prijave isključivo elektronski. Zahteve za premeštaj roditelji mogu podneti na mejl adresu socijalard@gmail.com

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay