Početna Gradske teme Prvi digitalni vodič kroz Novi Sad na engleskom jeziku

Prvi digitalni vodič kroz Novi Sad na engleskom jeziku

0

Programeri i digitalni nomadi su među najbrojnijim turistima koji posećuju našu zemlju, a ne čudi ni podatak da je Vojvodina prestonica IT sektora na Balkanu.

To je prepoznalo i „Udruženje za promociju digitalnih nomada“ koje je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Novog Sada napravilo prvi digitalni vodič na engleskom jeziku namenjen strancima programerima.

Digitalni vodič ima za cilj da privuče što veći broj stranih programera i da im prikaže našu turističku ponudu. Vodič se sastoji od brojnih statistika, cene života, turističkih atrakcija i najboljih internet konekcija u Vojvodini.

Kada već pominjemo internet u samom vodiču nalaze se i korisni qr kodovi između ostalog i jedan koji će strance odmah dovesti na interaktivnu mapu gde će se dakle nalaziti mapa svih javnih vajfaj hotspotova koji su potpuno besplatni za korišćenje napolju što je naravno svakom jako bitno – rekao je predsednik Udruženja za promociju digitalnih nomada Nikola Sivč.

Digitalnim nomadima je Novi Sad izuzetno primamljiva lokacija za život i posao, i to pre svega zbog primamljivih cena i bogate turističke ponude, kažu iz Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Novi Sad kao jedna destinacija vrlo je atraktivna za ovaj vid turizma, i svedoci smo da je sve više ljudi dolazi u Novi Sad upravo na jedan ovakav način, da bira Novi Sad kao destinaciju gde mogu da povode svoje vreme, rade jer cene su te koje su njima odgovarajuće – kazao je direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević.

S obzirom na to da je danas Vojvodina najrazvijenija regija u Srbiji, i kako tvrde, prestonica IT sektora na Balkanu, želja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je da iskoristi te pogodnosti i privuče što veći broj digitalnih nomada.

I upravo zato jeste važno da ponudimo tim ljudima i mi ćemo vodičima snabdeti naravno sve turističke organizacije na teritoriji AP Vojvodine i o tome ćemo pričati i na Investicionoj konferenciji u Maroku, hoćemo i tamo da pokažemo ljudima šta sve pružamo – napomenuo je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Da je sve više turista koji posećuju Vojvodinu, govori činjenica da je Novi Sad druga, a Subotica peta najatraktivnija destinacija.

Izvor: vojvodinauzivo.rs
Foto: Pixabay