Početna Gradske teme Prvi kros za male atletičare u petak na Klisi

Prvi kros za male atletičare u petak na Klisi

0

Prva atletska manifestacija “Od školske klupe do atletske staze” održaće se u petak, 12. maja na stadionu “Borac”, Sentandrejski put BB. Ovaj događaj organizuje Atletski klub “Borac” sa Klise, a očekuje se učešće između 500 i 700 predškolske i školske dece u svim uzrasnim kategorijama koja će se takmičiti po godištima na atletskim stazama od 100 do 800 metara za zlatno, bronzano i srebrno odličje. Mnogi od mališana imaće priliku da predstave rezultate treniranja iz svog sportskog kluba.

Cilj Prve atletske manifestacije je promocija i motivacija dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sport, promocija atletike “kraljice sportova” kao ključne za razvoj i pripremu dece i za druge sportove, ukupan psihofizički razvoj dece, razvoj individualnosti, samodiscipline i želje za uspehom.

Takmičenja će početi u 10 časova.

O AK “Borac”:

Za nepune četiri godine postojanja AK Borac je okupio preko 80 stalnih čanova, dece uzrasta od četiri do 16 godina od kojih se većina takmiči na državnom nivou u različitim atletskim disciplinama postižući zapažene rezultate u svojim uzrasnim kategorijama iako treniniraju u neadekvatnim uslovima, a tokom zimskih meseci praktično i bez uslova za rad. Na poslednjem takmičenju u Sremskoj Mitrovici u konkurenciji 35 najvećih atletskih klubova Srbije, mališani iz ovog kluba su osvojili pet zlata, četiri srebra i četiri bronze.

Autor: 021