Početna Gradske teme Prvi mural gotov: Obogatićemo Novi Sad mnogim muralima!

Prvi mural gotov: Obogatićemo Novi Sad mnogim muralima!

Mural na uglu ulica Laze Nančića i Cara Dušana juče je završen. Prvi u akciji Udruženja građana „Lančana reakcija” (Chain reaction), s ciljem da ulepša deo grada u kojem se nalazi i privuče pažnju prolaznika, zajedničko je delo našeg sugrađanina Uroša Štrboje i beogradske podrške Janka Počuče.

Mural nije unapred imao ni temu, ni poruku, umetnici su tumačenje ostavili svačijoj spontanosti i kreativnosti. A kako je nastajao, tako se ni skice nisu držali u potpunosti.

Otvaraju ti se ideje što više vremena provodiš na istom mestu“, objašnjava Janko Počuča.

Najpre pred praznim zidom nisam imao ideju kako će crtež da „legne” na takvoj površini. Posle, kad počneš, već slobodnije ubacuješ nove ideje, pogotovo ako uzmemo u obzir to da nismo imali fiksnu temu. Već imamo gomilu pozitivnih reakcija prolaznika, kao i podršku komšija, tako da će ljudi sada imati kompletan primer kako to može izgledati i biće manje skeptični prema ideji murala.“

Udruženje „Lančana reakcija” planira da naš grad obogati mnogim muralima, koji će oplemeniti izgled i duh urbane sredine u kojoj živimo, a nosiće i neke dublje priče i poruke.

Izvor: Dnevnik
Foto: Facebook – Chain Reaction / Lančana Reakcija

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here