Početna Gradske teme Prvi rok za novosadske srednjoškolske domove do 20. jula

Prvi rok za novosadske srednjoškolske domove do 20. jula

Prvi rok za konkurisanje za novosadske srednjoškolske domove je u toku i traje do 20. jula. U okviru drugog roka, od 24. do 28. avgusta popunjavaće se preostala slobodna mesta.

Uz poštovanje mera distance, u zgradu srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, dozvoljen je ulaz za po dvoje, uz obavezno nošenje zaštitne maske. Najveće interesovanje za smeštaj je, kao i prethodnih godina, među prvacima, a dokumentaciju za nastavak boravka u domu podnose i učenice viših razreda.

“Za učenice prvog razreda, potrebne su overene fotokopije 5. 6. 7. i 8. razreda osnovne škole, potvrda da je uspešno završena mala matura, potrebno je uverenje o broju članova u domaćinstvu i prihodima za prva tri meseca 2020, potvrde iz škole da su upisali prvi razred neke od srednjih škola u Novom Sadu, jedna mala fotografija i eventualno overene kopije diploma sa republičkih i internacionalnih takmičenja u tekućoj godini”, kaže Svetlana Dankuc, direktorka Doma u Nikolajevskoj ulici.

Standardni kapacitet srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj je dve stotine ležajeva, s tim što je ove godine na predlog Ministarstva prosvete, taj broj smanjen za 10, jer su iz nekih soba zbog poštovanja mera obavezne distance, sklonjeni kreveti.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay