Početna Gradske teme Prvog dana vakcinu primilo stotinu najstarijih Novosađana

Prvog dana vakcinu primilo stotinu najstarijih Novosađana

Vakcinacija najstarijih Novosađana, koji su se prijavili putem eUprave, počela je juče u 10 časova u ambulanti „Jovan Jovanović Zmaj“ Doma zdravlja „Novi Sad“. Oko stotinu prijavljenih, nakon konsultacije sa lekarom, primilo je prvu dozu Pfizer – BioNTech vakcine, a nakon tri nedelje radiće im se revakcinacija.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat najavio da će sledeće sedmice građani imati mogućnost da prime vakcinu kineskog proizvođača, a kako se budu dobijala odobrenja imunizacija će se sprovoditi i drugim vakcinama. On je istakao da će Novi Sad dobiti dovoljno vakcina, a građani će biti blagovremeno obavešteni o svim punktovima gde će moći da ih prime. Bojat je dodao da će i u Kovid ambulanti na Novom naselju, zbog idealnog prostora, biti organizovana vakcinacija.

Imamo sreće da se smanjuje broj ljudi koji se javljaju na prvi ili kontrolni pregled. Ipak, dokle god postoji i jedan pacijent koji je pozitivan na koronavirus moramo se ponašati savesno i odgovorno prema sebi i prema drugima – rekao je Bojat i naglasio da građani ne trebaju da imaju dilemu oko izbora vakcine, jer su sve prošle provere Agencije za lekove i bezbedne su.

Inače, u Respiratorni centar juče se javilo 620 pacijenata, od kojih je 210 bilo na prvom pregledu. Njih stotinu dobilo je pozitivan rezultat na kovid.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay