Početna Sport Vojvodina remizirala u Turskoj u prvom pripremnom meču

Vojvodina remizirala u Turskoj u prvom pripremnom meču

0

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Altaja rezultatom 1:1 (0:0) u prvom pripremnom meču u Turskoj.
Vodeći pogodak za Vojvodinu pao je u 57. minutu, kada je Devetak centrirao sa levog boka, a defanzivac Izmira Belkaj Sulungos nespretnom reakcijom postigao autogol. Ipak, u samom finišu Jasmin Šćuk je pogodio u 89. minutu za 1:1.

Vojvodina je bila bolji i konkretniji tim u prvom poluvremenu, a prvo veliko uzbuđenje doneo je Vukadinović, kome je malo nedostajalo da posle svega desetak minuta igre postigne pogodak za “staru damu”.

Upravo je Vukadinović bio posebno raspoložen po desnoj strani, pošto je još u dva navrata pobegao po strani, a prava je šteta što mu je i poništen pogodak sredinom prvog poluvremena. Zukić se iznenada našao u dobroj poziciji, mogao je i sam da je završi, ali je nesebično proigrao Vukadinovića koji pogađa, ali iz nedozvoljene pozicije. U finišu prvog poluvremena, Nikola Drinčić je izveo solidan slobodan udarac sa 25 metara, ali je lopta za nekoliko centimetara otišla preko prečke.

Tim Nenada Lalatovića je u potpunosti kontrolisao igru i rivala iz Izmira držao daleko od opasne zone Simićevog gola. Ipak, u poslednjim trenucima istakao se i Simić, kada je zaustavio udarac napadača Altaja iz neposredne blizine. Tek što je počelo drugo poluvreme, Kabić se našao u dobroj poziciji, ali je izostao bolji završni udarac. Ipak, samo 10 minuta kasnije, Vojvodina je zasluženo povela.

U 57. minutu, akciju je započeo Nikola Andrić, koji je oduzeo loptu protivniku, u nastavku akcije Devetak je uputio centaršut sa levog boka, a jedan defanzivac Altaja je nespretnom reakcijom prebacio svog golmana za vođstvo Vojvodine.

Usledio je nešto mirniji period igre, bez pravih šansi uz veliku borbu na sredini terena. Tako je bilo sve do 73. minuta kada je Vojvodina imala najbolju šansu u drugom delu igre. Mladenović je proigrao Simića iz prve i spojio ga sa golom, ali je u situaciji jedan na jedan uspešniji bio golman Altaja, na odbijenu loptu je naleteo i Stojković, proigrao je Devetka, čiji centaršut hvata čuvar mreže turske ekipe.

Poput Simića u finišu prvog poluvremena, u finišu drugog istakao se i drugi čuvar mreže – Toroman, koji je u 80. minutu sjajnom intervencijom zaustavio i drugi opasan pokušaj Altaja na ovoj utakmici. Tri minuta kasnije, posle greške Stojkovića, ponovo se istakao Toroman, još jednom paradom i odbranom udarca ofanzivca Izmira sa 20 metara.

U 89. minutu, nažalost, Toroman nije mogao ništa, posle prekida sa 40 metara, Šćuk je sa nekih 12, 13 metara samo skrenuo loptu glavom u sam ugao za konačnih 1:1.

Sledeću pripremnu utakmicu, fudbaleri “stare dame” igraju u utorak, kada će im rival biti ukrajinska Zorja.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay