Početna Gradske teme Psihološko savetovalište “Pričajmo (k)od kuće” i onlajn

Psihološko savetovalište “Pričajmo (k)od kuće” i onlajn

Psihološko savetovalište “Pričajmo (k)od kuće” od sada je dostupno na sajtu www.mentalnozdravljeikorona.rs

Savetovalište su pokrenuli Institut za javno zdravlje Vojvodine i Podružnica za Južnobački okrug Društva psihologa Srbije, a u okviru programa “Mentalno zdravlje u doba korone“.

Svi koji osećaju potrebu za razgovorom i dodatnom podrškom u vezi sa vanrednim okolnostima, imaju priliku da na spomenutom sajtu komuniciraju sa dežurnim psiholozima putem četa svaki dan od 10:00 do 12:00 i od 20:00 do 22:00 časa.

Na sajtu se nalaze različite informacije i saveti o tome kako da brinemo o svom mentalnom zdravlju u ovim vanrednim okolnostima.

“Takođe, građani mogu da učestvuju u našem projektu Riznica ideja – zajedno kroz pandemiju tako što će nam poslati, u formatu po izboru (video, fotografija, kolaž, vizual, kratak tekst, foto priča i drugo), ideje o tome šta im pomaže da se osećaju bolje u ovim pandemijskim danima. Predloge o tome šta im pomaže da prevladaju strah, uznemirenost, teskobu; da ispune vreme; da ostanu u kontaktu sa drugima i slično, građani nam mogu poslati na mejl mzudobakorone@gmail.com do nedelje, 26. aprila. Izabrane predloge objavićemo u okviru rubrike “Riznica ideja” kao inspiraciju za sve nas za dobro nošenje sa izazovima koje je pred nas stavilo vanredno stanje”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay