Početna Gradske teme Putevi u Novom Sadu prohodni, saobraćaj usporen na periferiji grada

Putevi u Novom Sadu prohodni, saobraćaj usporen na periferiji grada

0

Saobraćajnice na periferiji Novog Sada su zavejane vlažnim snegom ispod kojeg se već hvata ledena kora, pa se u tim delovima grada saobraćaj se odvija usporeno.

Kako za “021” kaže šef zimske službe JKP “Put” Gojko Etinski sve prioritetne saobraćajnice su očišćene, tako da gradski autobuski prevod može da funkcioniše bez smetnji, dok su manji problemi postojali pri čišćenju sporednih ulica, naročito zbog parkiranih vozila.

On naglašava da je važno da nije bilo većih zastoja u saobraćaju, kao i da nije bilo ozbiljnijih udesa, što je potvrđeno i u Hitnoj pomoći. Iz JKP “Put” apeluju na vozače da i dalje voze oprezno.

Dalji planovi ekipa “Puta” su čišćenje puteva u naseljima Čenej, Ledinci i Bocke, kao i na Fruškoj gori gde će ekipe morati da budu stalno prisutne zbog toga što sneg konstantno pada sa granja.

Takođe, radnici JKP “Put” u dogovoru sa radnicima “Čistoće” očistiće danas prilaze vrtićima u gradu kako bi bili slobodni za sutra.

Inače, saobraćaj u celoj Srbiji je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu znatno otežan. Posebno se upozoravaju vozači koji planiraju put u planinske predele da moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu.

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače i podseća ih da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje. Držite i daleko veću udaljenost između vozila.

U saopštenju AMS se ukazuje da slab do umeren sneg povremeno provejava u većini krajeva Srbije, zbog čega vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na putevima na teritoriji Zaječara može doći na stvaranja manjih snežnih nanosa, a posebno je kritično na prevoju Čestobrodica, gde dodatne problema stvara i magla, koja smanjuje vidljivost na 30-50 metara.

Na zapadu Srbije, obavezno je korišćenje zimske opreme na putu Divljaka – Ivanjica – Javor, dok je put Preko Brdo – Ivanjica zatvoren.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok se na granicama putnička vozila zadržavaju od 30 minuta.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay