Početna Sport “Vojvodina” jača od “Novog Pazara”

“Vojvodina” jača od “Novog Pazara”

0

U 13. kolu Superlige, odbojkaši “Vojvodina NS seme” su u sali Pendik u Novom Pazaru, pobedili istoimeni klub, rezultatom 0:3 (21:25, 12:25, 21:25).

Protekao je prvi set u odmeravanju snaga, a trener Siniša Gavrančić odlučio se za nešto drugačiju postavu, pa je na mestu dizača počeo Todorović, dok je Perić zaigrao na prijemu umesto Fundore.

Odabrani crveno-beli starteri dobro su se držali, hrabro su servirali, igrali borbeno u polju, u nekoliko navrata imali su po dva poena viška, ali je domaćin to stizao. Tek na 20:20, a posle servisa Vieckog i dobro iskorišćenih prilika prvi put je “Vojvodina” imala prednost od tri poena (23:20). Uzeli su domaći još jedan poen, nakon čega je dobrim servisom Perić naterao rivala na grešku, čime je stavljena tačka na ovaj set.

Dobar servis bio je ključ i u drugom periodu. Već na početku Novosađani su ostvarili znatnu prednost (8:3), blok je takođe radio u tim momentima, a malo grešaka, angažovanost u polju, dobar napad i prijem doneli su na tehničkom tajm-autu visokih 12:6. “Novi Pazar” nije imao odgovor na ovakvu igru, pa je prednost crveno-belih dodatno rasla, da bi na kraju tačku stavio Radević za ubedljivih 25:12.

Krenuli su domaćini u trećem setu na sve ili ništa i poveli 3:1, 7:4, ali su Novosađani posle dobrih servisa, odbrane i realizacije napada uspeli najpre da izjednače, a onda na tehničkom tajm-autu i da povedu (12:11). Posle asa Perića imala je “Vojvodina” 19:16, a nakon kontre Mehića i 21:17. Zapretio je “Novi Pazar” približivši se na 19:21, a zatim i na 21:22. Ipak, prekinula je “Vojvodina” seriju protivnika, meč loptu doneo je Radević, a odmah sve dileme rešio Perić za 25:21.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina