Početna Gradske teme Rade se teren za boćanje i dečja igrališta u novom parku između...

Rade se teren za boćanje i dečja igrališta u novom parku između Novog naselja i Detelinare

0

Park između Novog naselja i Detelinare trebalo bi da bude završen na jesen, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

U toku su radovi u drugoj i trećoj fazi uređenja parka.

“Do sada je urađena mašinska soba i postavljen behaton i ivičnjaci na pešačkim stazama na celom prostoru parka, sem na centralnom delu, kod fontana. Trenutno se izvode radovi na zalivnom sistemu i izgradnji potpornog zida za fontane. Takođe, gradi se teren za boćanje i priprema podloga za dečija igrališta. Paralelno sa tim, obavljaju se i radovi na nivelaciji i humuziranju budućih zelenih površina na prostoru parka”, poručuju u upravi.

Uslediće završni radovi na izgradnji dve fontane u centralnom delu parka, izgradnja pešačkih mostića preko “vodenog potoka” na ulazu u park, parkovske česme i prostora za istrčavanje pasa, postavljanje rekvizita na dva dečija igrališta, kao i montiranje urbanog mobilijara (sto za šah, klupe, korpe za otpatke, držači za bicikle).

Rade se i saobraćajnice, pešačke staze, parking i javno osvetljenje oko parka.

Ukupna investicija, uključujući projektnu dokumentaciju, vredi 286,5 miliona dinara, a projektovanje i izgradnja obodnih saobraćajnica koštalo je 165.5 miliona dinara.

Radovi i na drugim lokacijama

U toku su završni radovi i u Karolja Seleša, gde se priprema asfaltiranje. Stubovi javne rasvete su postavljeni, završava se popločavanje, a stabla su ograđena i zaštićena. Završetak svih radova, vrednih 21.4 miliona dinara, očekuje se tokom juna, naglašavaju u gradskoj upravi.

Grad je zadovoljan i dinamikom radova kod novog Lidla na Futoškom putu. Na lokaciji nekadašnjeg rasadnika Gradskog zelenila u toku je izgradnja saobraćajnice sa koje je planiran pristup Lidlu i koja se prostire od Futoškog puta do kružnog toka u bloku zgrada u produžetku Bulevara Jovana Dučića.

Grade se obostrani parkinzi, pešačke i biciklističke staze, javna rasveta, a na deonici priključka na Futoški put u toku je iskop i nasipanje peskom budućih pešačkih staza.

Vrednost ovog posla je 181.3 miliona dinara, a radovi bi, prema ugovorenom roku od 270 dana, trebalo da budu gotovi tokom novembra.

Radovi na sanaciji puta od Temerina do Pejićevih salaša su završeni. Dužina kolovoza od tucanika je dva kilometra i bio je u lošem stanju, a urađena je stabilizacija cementom. Pocenjena vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: PIxabay