Početna Gradske teme Radio Battle: O radio najbolji u Evropi

Radio Battle: O radio najbolji u Evropi

0

O radio 1

O radio je u finalnoj bici za najbolju Evropsku radijsku stanicu pobedio slovenački radio Val 202. U neizvesnoj bici na više frontova pobedu su doneli ujedinjeni tviteraši uz haštag #radiobattlerrs. Prema nezvaničnim podacima O radio je sakupio više od 80 hiljada tvitova.

Iako je linijski front bio na Tviteru, dvojac O radija Sofija Balać i Vukašin Kartalović su se suočili sa svojim protivnikom direktno u Firenci.

Tokom sat vremena programa obe strane su pozivale publiku da na tviteru glasaju za njih i puštale sjajnu muziku.

Situacija je do samog kraja bila neizvesna, pesme su se ređale a Tviter usijao sa obe strane. Računao se svaki tvit i svaki retvit, međutim iskustvo i i žar stigao je sa srpske strane Balkana. Tviteraši su još jednom pokazali snagu Tvitera na ovim prostorima i učinili Omladinski radio pobednikom.

Slovenački voditelj kaže da je očekivao da će borba biti neizvesna ali da mu je drago što je to bilo protiv dvojca sa O radija sa kojim se već sprijateljio.

Sofija i Vukašin nisu krili oduševljenje zbog ove pobede koja je O radio svrstala u evropski radijski prostor, a koja je njima lično donela potvrdu da mogu da pariraju i evropskim iskusnim voditeljima.

Ovo je bila druga finalna radijska bitka u Evropi koja je pokazala snagu udruženih javnih servisa. U odnosu na prošlu godinu kada je O radio bio drugi, ove godine se prijavilo znatno više iskusnijih radio stanica, čime O radiju ide potvrda više da je na dobrom putu.

Takmičenje je trajalo četiri meseca, a Srbija odnosno O radio je na putu do finala pobedio Italiju i Nemačku dok je zbog ratnih sukoba u Jermeniji bitka bila u znaku solidarnosti čime je O radio direktno otišao u finale.

Takmičenje se odvijalo tako što se glasalo na Tviteru uz haštag #radiobattleRS ili #radiobattleSI, računao se svaki tvit i retvit tokom sat vremena programa.

Izvor: O Radio
Foto: O Radio / Twitter