Početna Gradske teme L&Z maraton 2016 na 39. Fruškogorskom maratonu

L&Z maraton 2016 na 39. Fruškogorskom maratonu

0

L&Z Maraton (1)

Juče i danas na Fruškoj gori održava se 39. po redu planinski maraton, a drugu godinu zaredom magazin “Lepota i zdravlje”, u saradnji sa brendom Coca-Cola, imao je svoju stazu kojom su, zajedno sa članovima redakcije, prošetale i odabrane čitateljke.

L&Z Maraton (2)

Start maratona za učesnike na 17 staza počeo je u 9 sati. Mali maraton zapad-zapad na KT Manastir Jazak počeo je 10.30, dok je početak pripravničkog zapad-zapad maratona na KT Letenka bio u 13 časova.

L&Z Maraton (3)

Najkraća staza koja nosi naziv “Staza radosti i zadovoljstva” duga je 4.100 metara i predviđena je za najmlađe učesnike, a najduža staza “Ultra ekstremnog maratona” duga je nešto više od 130 kilometara i predviđena je za one u dobroj kondiciji.

L&Z Maraton (7)

Četiri staze maratona su dobile međunarodni sertifikat od organizacije I-TRA i ukoliko maratonci uspeju da završe jednu od njih, dobijaju kvalifikacione poene za učešće na prestižnom UTMB maratonu, poznatijem kao trka oko Mon Blana.

L&Z Maraton (8)

Fruškogorski maraton je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji i u jednom danu okupi više od 20.000 učesnika.

Jedinstven je i po tome što u organizaciji maratona radi više od 500 volontera iz oko 20 planinarskih društava Vojvodine i Srbije.

L&Z Maraton (4)

Organizatori su naveli i da će se o bezbednosti učesnika brinuti pripadnici Gorske službe spasavanja, saobraćajne policije, članovi Crvenog krsta i ekipe hitne medicinske pomoći.

L&Z Maraton (14)

L&Z Maraton (15)

L&Z Maraton (16)

L&Z Maraton (10)

L&Z Maraton (11)

L&Z Maraton (12)

L&Z Maraton (6)

Izvor: L&Z; RTV
Foto: Mladen Sekulić