Početna Gradske teme Radio-televizija Vojvodine novu zgradu dobija za tri godine

Radio-televizija Vojvodine novu zgradu dobija za tri godine

rtv_nova_zgrada

Radio-televizija Vojvodine bi novu zgradu trebalo da dobije u naredne tri godine.

Neki od preduslova za to već su ostvareni, postoji idejno rešenje, urađena je projektno-tehnička dokumentacija, dobijeni su lokacijski uslovi, a urađen je i detaljni urbanistički projekat.

Idejno rešenje izabrano je na konkursu pre dve godine, a među 16 predloga prva nagrada dodeljena je autorskom timu koji čine Dragoljub Kujović, Rista Dobrijević i Danijela Milojević iz Beograda.

Ranije je bilo reči da bi gradnja, koju će finansirati Grad, Pokrajina i Republika, mogla početi do kraja ove godine. Prema rečima direktora tehnike u RTV-u Jovana Bačića, ta medijska kuća uradila je projekte uklanjanja objekata na Mišeluku porušenih u NATO bombardovanju i sada čeka saglasnost da očisti prostor.

– Potom sledi dobijanje građevinske dozvole, čime bi počeo investicioni proces, uz zatvaranje finansijske konstrukcije i raspisavanje javnih nabavki za početak izgradnje – kaže Bačić i dodaje da će nova zgrada i televizije i radija biti na mestu stare, na površini od oko 15.000 kvadrata.

Televizija vojvođanskog javnog servisa trenutno se nalazi u zgradi u Maksima Gorkog koja pripada NIS-u, a za mesečnu zakupninu izdvaja oko 15.000 evra. Porušena zgrada na Mišeluku je inače bila površine 23.000 kvadrata i potpuno je useljena 1996. godine.

Podsetimo, Igor Mirović je u svom ekspozeu naveo da će jedan od prioriteta nove Pokrajinske vlade biti i izgradnja zgrade za Radio-televiziju Vojvodine.

Izvor: 021/RTV