Početna Gradske teme Radionica “Pravilna ishrana u trudnoći”

Radionica “Pravilna ishrana u trudnoći”

0

U utorak, 8. maja u Američkom kutku Novi Sad, “Centar za mame” organizuje besplatnu radionicu za trudnice i mame malih beba na temu pravilne i izbalansirane ishrane tokom trudnoća i perioda posle porođaja.

Novosadski ogranak neprofitne organizacije “Centar za mame” već godinama širom Srbije organizuje besplatne radionice, seminare, predavanja i edukacije za trudnice i mame. Takođe, pružaju besplatna pravna i psihološka savetovanja, povezuju i podržavaju mame i bore se za njihova radna prava.

Predavači su izuzetni stručnjaci i trudnice će imati priliku da dobiju vredne i korisne informacije ali i da na licu mesta postave pitanja i dobiju odgovor na sve nedoumice.

Pravilna ishrana važan je deo zdravog života, a posebno je bitna kada ostanete u drugom stanju. Zdrava ishrana tokom trudnoće je važna i za mame i za bebe i zato je neophodno da se vodi računa o kvalitetu i kvantitetu namirnica tokom cele trudnoće. Pravilna ishrana tokom trudnoće doprineće da se beba razvija i raste kao i da se trudnica oseća dobro.

Na radionici možete saznati šta je zdrava ishrana, kako da je prilagodimo ovom i za mamu i za bebu važnom periodu, koja su pravila koja treba da se poštuju, koje namirnice su dobre, a koje nisu, kao i o važnosti adekvatnog unosa tečnosti koji je od ključnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma.

Radionicu drži mr sc. med. dr Veroslava Stanković, specijalista ishrane zdravih i bolesnih ljudi.

O važnosti hidracije i pravilnom unosu vodu govoriće nutricionista Ljubiša Knežević, predsednik Društva nutricionista – dijetetičara Srbije i šef odeljenja za dijetetiku i ishranu u KBC “Zvezdara.”

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay