Početna Gradske teme Radnici “Čistoće” na kućnom lečenju zbog udisanja toksičnih isparenja

Radnici “Čistoće” na kućnom lečenju zbog udisanja toksičnih isparenja

0

cistoca

Četvorica radnika JKP “Čistoća” iz Novog Sada, koji su zbrinuti na Institutu u Sremskoj Kamenici zbog respiratornih problema posle udisanja opasnih materija, osećaju se dobro i pušteni su na kućno lečenje, saopšteno iz večeras iz tog preduzeća.

U saopštenju se navodi da je neke od radnika tokom večeri posetio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada zadužen za komunalni sistem i energetiku Dragan Božić.

“Apelujem na građane, ali i na sve one koji u svom poslu iz nekog razloga koriste toksične ili opasne materije, da ih nikako ne odlažu u kontejnere. Zahvaljujući sreći, ali i brzoj reakciji radnika Čistoće ni oni, ali ni drugi građani Novog Sada nisu dovedeni u veću opasnost”, rekao je Božić.

On je dodao da se nada da će policija pronaći odgovorne za taj incident i da se takve situacije više neće ponavljati.

Nakon redovnog istovaranja kontejnera na Limanu IV, danas posle 16 časova radnici “Čistoće” su, kako stoji u saopštenju, primetili dim iz kamiona za pražnjenje smeća.

Smeće su odmah ispraznili na slobodnu površinu i pozvali vatrogasce, koji su zaustavili dim koji je počeo da se širi u gomili smeća, nakon čega su četvorica radnika osetila mučninu, nelagodnost i gušenje.

Odmah su prebačeni u Urgentni centar, a nakon pregleda, upućeni na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je konstatovano da su bili izloženi hemijskim isparenjima.

Smeće je odneto na Gradsku deponiju, na izolovanu lokaciju, i pod posebnim je merama, dok se ne utvrdi sastav.

Obaveštene su sve nadležne inspekcije i policija, čiji su pripadnici odmah po pozivu izašli na teren.

Policijska istraga o tom događaju je u toku.

Izvor: rtv.rs