Početna Gradske teme Radnici “Čistoće” na kućnom lečenju zbog udisanja toksičnih isparenja

Radnici “Čistoće” na kućnom lečenju zbog udisanja toksičnih isparenja

cistoca

Četvorica radnika JKP “Čistoća” iz Novog Sada, koji su zbrinuti na Institutu u Sremskoj Kamenici zbog respiratornih problema posle udisanja opasnih materija, osećaju se dobro i pušteni su na kućno lečenje, saopšteno iz večeras iz tog preduzeća.

U saopštenju se navodi da je neke od radnika tokom večeri posetio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada zadužen za komunalni sistem i energetiku Dragan Božić.

“Apelujem na građane, ali i na sve one koji u svom poslu iz nekog razloga koriste toksične ili opasne materije, da ih nikako ne odlažu u kontejnere. Zahvaljujući sreći, ali i brzoj reakciji radnika Čistoće ni oni, ali ni drugi građani Novog Sada nisu dovedeni u veću opasnost”, rekao je Božić.

On je dodao da se nada da će policija pronaći odgovorne za taj incident i da se takve situacije više neće ponavljati.

Nakon redovnog istovaranja kontejnera na Limanu IV, danas posle 16 časova radnici “Čistoće” su, kako stoji u saopštenju, primetili dim iz kamiona za pražnjenje smeća.

Smeće su odmah ispraznili na slobodnu površinu i pozvali vatrogasce, koji su zaustavili dim koji je počeo da se širi u gomili smeća, nakon čega su četvorica radnika osetila mučninu, nelagodnost i gušenje.

Odmah su prebačeni u Urgentni centar, a nakon pregleda, upućeni na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je konstatovano da su bili izloženi hemijskim isparenjima.

Smeće je odneto na Gradsku deponiju, na izolovanu lokaciju, i pod posebnim je merama, dok se ne utvrdi sastav.

Obaveštene su sve nadležne inspekcije i policija, čiji su pripadnici odmah po pozivu izašli na teren.

Policijska istraga o tom događaju je u toku.

Izvor: rtv.rs