Početna Gradske teme Radnici “Dunav grupa agregata” angažovali izvršitelja da dođu do plata

Radnici “Dunav grupa agregata” angažovali izvršitelja da dođu do plata

Dunav_grupa_agregati

Zarade zaposlenih u “Dunav grupa agregatima”, nekadašnjem “Heroju Pinkiju”, posle sudskog procesa naplaćivaće izvršitelji.

Prema rečima Novice Cvetkovića, jednog od nezadovoljnih radnika i predstavnika zaposlenih u pregovorima sa poslodavcima, sud bi uskoro trebalo da raspravlja o tužbama kojima radnici traže zaostale plate.

Podsetimo, ova brodarska kompanija ranije je uspešno poslovala, a sada je poznata po nekoliko blokada Dunava zbog neisplaćenih zarada i ostalih doprinosa radnicima.

Verujem da će, nakon ročišta, doći na red i angažovanje izvršitelja, jer je dug preduzeća prema svakom radniku davno prerastao milion dinara – kaže Cvetković.

On objašnjava kako su se zaposleni na tužbe, a zatim i na angažovanje izvršitelja odlučili jer strahuju od stečaja kompanije. Naime, preduzeće mesecima ne radi, brodovi stoje, a struja na pristaništu je isključena.

Firmu je, kako navodi Cvetković, tužilo gotovo 99 odsto zaposlenih, a na taj korak su se odlučili kada su čuli da plan reorganizacije koji su poslodavci predložili, nije prihvaćen na sudu.

Međutim, vlasnik “Agregata”, Dušan Borovica, ranije je naveo da veruje da za tu firmu ima nade, i kako bi novi plan reorganizacije trebalo da bude usvojen. Njime bi trebalo da bude rešen i problem sa Poreskom upravom, kojoj dug mora da se isplati u celosti, i to ne samo za preduzeće, već i Fondu PIO za radnike.

Izvor: Novosti
Foto: 021.rs