Početna Gradske teme Radnici preduzeća “Hleb” od danas u štrajku

Radnici preduzeća “Hleb” od danas u štrajku

0

crni hleb

Zaposleni u preduzeću “Hleb” stupiće u štrajk u ponedeljak, a zbog poštovanja minimuma procesa rada, hleb će biti isporučen samo vrtićima i bolnicama. “Dnevno proizvedemo oko 19.000 vekni hleba. Zbog štrajka će trpeti marketi, a možda i bolnice i vrtići čiji smo dobavljači”, kaže predsednik samostalnog sindikata u tom preduzeću Milan Ljubanović.

On dodaje da su su juče tražili od direktora Zorana Jaćimovića da im dostavi plan za minimum procesa rada, ali da on to nije učinio.

Pošto štrajk počinje u 11 časova, mi ćemo u ponedeljak posao uraditi, ali je utorak već pod znakom pitanja”, dodaje Ljubanović. “Pokušali smo da nađemo rešenje, ali sve je ostalo na obećanjima, koja nisu ispunjena“, naglašava Goran Leškov iz SSS grada Novog Sada.

Direktor “Hleba” Zoran Jaćimović ranije je izjavio da su najveći krivci za situaciju u ovom preduzeću, pored nelojalne konkurencije i dužnici, a da im najviše duguju budžetkse ustanove, među kojima je i PU “Radosno detinjstvo”. Radnici traže da im se isplate putni troškovi koji nisu uplaćeni tri godine, kao i zarade koje su poslednji put dobili u junu. Tvrde da je jedan od razloga za štrajk i pretnja da će firma za 90 dana otići u stečaj.

“Hleb” je privatizovan pre 12 godina, a u firmi gde je nekada radilo 750 ljudi i koja je hleb prodavala u čitavoj Vojvodini danas je zaposleno svega 130 radnika.

Autor: Blic